Komjáthy Alíz vagyok. A „Design Your Life!” egy általam kidolgozott komplex életmód program, mely hozzásegíti az embereket, hogy felfedezzék és megtanulják mozgósítani saját belső erőforrásaikat, valamint megtalálják és meg is valósítsák igazi vágyaikat és céljaikat. Módszertana ötvözi és továbbfejleszti az emberekkel való munkám során szerzett több évnyi tapasztalatomat.

Pszichológusként az önmagunkhoz való mélyebb kapcsolódásban és az önértékelés fejlesztésében, relaxációs terapeutaként a stresszhelyzetek hatékony kezelésében és a feltöltődésben, coachként pedig az energiáik felszabadításában és célokká transzformálásában segítek.

Komjáthy Aliz pszichológus, coach

Pszichológiából Igazságügyi- és Klinikai pszichológia szakirányokon a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen diplomáztam. Később Tanácsadó Szakpszichológusi másoddiplomámat Család és Párkapcsolati Tanácsadó szakirányon az ELTE-n szereztem. Éveken keresztül szakpszichlógusként és vezetőként dolgoztam, tudásomat folyamatosan bővítem, képződöm jelenleg is.

Sok pszichológiai irányzatba és technikába volt szerencsém bepillantást nyerni az évek során, melyek közül igyekszem kiszűrni a hozzám legközelebb állókat, elsajátítani azokat- majd egyfajta sajátos elegyet alkotva alkalmazni őket. A Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesületnél Autogén Tréningben képződtem és Relaxációs Terapeuta végzettséget szereztem. NLP (Neuro- lingvisztikai Programozás) kommunikációs és pszichoterápiás módszerből a legmagasabb, Master szintű végzettséggel rendelkezem.

Az egyik fő szenvedélyem a coaching, ami néhány éve kerített a bűvkörébe és azóta szerves része lett a mindennapjaimnak, átformálta a világképemet. 2015-ben szereztem coach végzettségem, magánpraxisom keretein belül azóta is folyamatosan csiszolom tudásomat és bővítem eszköztáram. Fő küldetésem rádöbbenteni az embereket, hogy a helyzetük legjobb megoldása bennük lakozik, én csak segítek ezt előhozni. Közös munkánk során rájönnek, hogy mennyi érték van bennük és hogy ezeket miképp tudják minél jobban kihasználni, javukra fordítani. Az egyéni és csoportos coaching, valamint tréning folyamatok megtervezése és lebonyolítása során ötvözöm a coaching, csoport coaching, pszichológiai, relaxációs és NLP tréneri tudásom és gyakorlatom. 

A másik fő szenvedélyem az irodalom, ezért legfrissebb diplomámat a Pécsi Tudományegyetemen szereztem irodalomterápiából. Az irodalomterápia általában csoportos keretek közt zajló módszer, amely során a katalizátor szerepét versek és különböző szépirodalmi szövegek töltik be. A különféle pszichológiai, önismereti, coaching és kreatív írásos feladatok segítségével egyre közelebb kerülhet minden csoporttag a saját önismereti válaszaihoz. A különféle személyiségfejlesztő tréningek és pszichológiai workshopok megtartásában szerzett jártasságomnak hála pedig biztonságos és megtartó közeget teremtek a résztvevők számára az elmélyült önismereti és személyiségfejlesztő munkához.

Ha szeretnéd az általam használt módszereket, illetve az önismerettel kapcsolatos gondolataimat jobban megismerni, hallgasd meg a velem készült interjút a Nők az úton podcast csatornán!

E mellett évek óta folyamatosan önkéntes tevékenységet végezek, nyári táborok, pszichológiai és coaching konferenciák, találkozók és workshopok szakmai fejlesztésében és programszervezésében veszek részt.